Kalverenhandel

Handel


Brinkkalf B.V. is gespecialiseerd in de handel in:
•    Nuchtere kalveren (nuka’s)
•    Startkalveren
•    Slachtkalveren
•    Overig rundvee

 

Nuchtere kalveren

De nuchtere kalveren van Brinkkalf B.V. zijn zowel afkomstig uit Nederland als uit andere landen in Europa. Dit betreft veelal zwartbonte stierkalveren van 50-55 kg, welke zeer geschikt voor de rosémesterij. Iedere koppelgrootte en gewichtsklasse is leverbaar.

 


Startkalveren

Onze startkalveren worden in Nederland opgestart en hebben verschillende nationaliteiten. De startkalveren van Brinkkalf B.V.  zijn leverbaar in uniforme koppels met de gewenste leeftijd, gewichtsklasse of nationaliteit.

Slachtkalveren

Wekelijks worden onze slachtkalveren afgezet bij verschillende slachterijen. De rosé kalveren zijn onder te verdelen in twee type slachtkalveren: jonger dan 8 maanden en  8 -12 maanden. Daarnaast hebben wij ook mogelijkheden voor de afzet van kalveren ouder dan 1 jaar.

Overig rundvee

Naast de handel in kalveren is Brinkkalf B.V. ook actief in de handel met overig rundvee. Hierbij gaat het om stiertjes ten behoeve van de stierenmesterij. Daarnaast levert Brinkkalf B.V. ook weidevee in het weideseizoen.

 

Import-export

Internationaal heeft Brinkkalf B.V. veel ervaring met het importeren van kalveren uit diverse EU-landen. Hierdoor heeft Brinkkalf B.V.  goede contacten met lokale handelaren in de o.a. de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen), Ierland, Duitsland en België. Zodoende kan Brinkkalf B.V. het hele jaar door beschikken over uniforme koppels kalveren met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het transport wordt verzorgt door professionele beroepsvervoerders.

Identificatie & Registratie

Voor de Identificatie & Registratie (I&R) van de dieren beschikken wij over een compleet softwarepakket inclusief handscanner. Als service voor onze klanten kunnen wij geleverde dieren aanmelden op het UBN van de ontvangende veehouder. Bij import van kalveren kunnen wij aan de hand van paspoort of geboortebewijs een volledige en correctie registratie van de dieren uitvoeren.